Programma

Theater op maandag
Monday 11 December 2023
20u15 Tickets €15/€10 voor 26- of lerarenkaart

Realtime

Dries Gijsels

In ‘Realtime’ volgen we een theatermaker die een voorstelling probeert te maken over tijd. Maar het verleden ligt onbereikbaar ver achter hem en de toekomst wil maar niet beginnen. Terwijl het publiek ouder en ouder wordt, komt de première steeds dichterbij.

Meer informatie
Theater op maandag
Monday 22 January 2024
20u15 Tickets €25/€20 voor 26- of lerarenkaart

Boze bejaarden

Producent Wunderbaum, HERMESensemble, Het Laatste Bedrijf, Volksopera

‘Boze Bejaarden’ is een tragikomische operette van en over onze tijd. Een comedy of errors, een deurenkomedie met veel misverstanden en nog meer romantische, suikerige, warme momenten. Maar daarnaast schuilt er, zoals dat hoort in operette, ook een scherpe maatschappijkritiek in het stuk: kritiek op onze omgang met ouderen.

Meer informatie
Theater op maandag
Monday 26 February 2024
20u15 Tickets €15/€10 voor 26- of lerarenkaart

Desperado

Britt Das, Lien Thys, Kato Van Ermen en Kyra Verreydt

Desperado werd in de jaren 90 geschreven door Ton Kas en Willem De Wolf voor vier mannen wordt nu opgevoerd door vier jonge vrouwen. Ze plaatsen het oer-mannelijk stuk in een ander daglicht. Wil niet iedereen een held zijn in zijn eigen ogen?

Meer informatie
Theater op maandag
Monday 18 March 2024
20u15 Tickets €15/€10 voor 26- of lerarenkaart

angel

Nele Vereecken en Mieke Verdin

angel is een voorstelling over een vrouw die nog niet bestaat maar dezelfde woorden gebruikt als de echte Angela. Het is een vrouw die, net zoals Angela, in haar zoektocht naar steeds meer mogelijkheden, wereldleider wordt. De voorstelling is een fictief portret gebaseerd op reële speeches.

Meer informatie
Theater op maandag
Monday 15 April 2024
20u15 Tickets €15/€10 voor 26- of lerarenkaart

De miskenden

Lazarus - Günther Lesage, Greg Timmermans en Stefaan Van Brabandt

Deze nieuwe toneeltekst van Stefaan Van Brabandt (bekend van o.a. Socrates, Marx en Sartre & de Beauvoir) kenmerkt zich door zijn gekende mix van humor en diepzinnigheid. Behalve bijtend en confronterend is de toon bovenal geestig en opgewekt, doorspekt met humor en ironie. En wijsheid.

Meer informatie
EXTRA
Saturday 27 April 2024
16u Tickets €15/€10 voor 26- of lerarenkaart

Tavern Michelle

BRONKS / Ballet Dommage

In etablissement Tavern Michelle pogen twee hardwerkende figuren de dag te overleven. Ze doden er de tijd door te wachten op wat komt en zich te wentelen in de herinnering. Tot onvoorziene stilte hen in de kleren kruipt. Het piepen van het eigen oor, het borrelen van de maag en het wegslikken van de gil. Tavern Michelle wemelt van vervallen kolder en mistige leegte. Geen monsters of spoken dwalen rond, het is net de afwezigheid van de horror die de stuipen op het lijf jaagt. Tavern Michelle gaat over de ongrijpbaarheid van angst en het ongemak van de leegte. De fysieke beeldende theatertaal van Ballet Dommage combineert op weergaloze manier kolder en tragiek. "Voor zowel kinderen als volwassenen is Tavern Michelle […] een waar avontuur. Kinderen kunnen zich verbazen over de dolle acties van de twee obers en volwassenen kunnen mijmeren over de betekenis die achter deze melancholische voorstelling schuilt. Voor beiden is de voorstelling een mix van diepgang en abstractie, die de tijd even doet stilstaan." - e-tcetera - Charlotte Durnajkin

Meer informatie

VERWONDERING, fantasie, verbeelding, VERBINDING, ontroering, DICHTBIJ