Programma

Theater op maandag
Monday 16 October 2023
20u15 Tickets €15/€10 voor 26- of lerarenkaart

Mamamanie

Julie Delrue en Benjamin Desmet

Jarenlang zagen we Julie Delrue schitteren bij Studio Orka en in succesvolle tv-series als Chantal. Nu trekt Julie Delrue alleen op pad in het schemergebied tussen comedy en theater. Ze maakt een solovoorstelling onder de liefdevolle vleugels van Wouter Deprez. Benjamin Desmet (SX) zorgt voor de muzikale trip.

Meer informatie
Theater op maandag
Monday 6 November 2023
20u15 Tickets €15/€10 voor 26- of lerarenkaart

Gelukszoekers

Malpertuis en theater arsenaal

Gewapend met microfoon en camera richt Rasem zich tot de mensheid: ‘Wat is geluk voor jou? Waar zit het ‘m in? Wat versta je eronder? Moet je er wel of niet naar streven? Vraagt het een inspanning, misschien zelfs een transformatie om het geluk te bereiken? Of heeft het juist met loslaten te maken? Kunnen we ook tevreden zijn met ongelukkig zijn?’

Meer informatie
EXTRA
Friday 17 November 2023
20u15 Tickets €15/€10 voor 26- of lerarenkaart

The chance to find yourself

Benno Steinegger & Jovial Mbenga

Een speelse inkijk in een theatrale vriendschap met vele ups en downs ‘The Chance to Find Yourself’ ontstond vanuit de oprechte nieuwsgierigheid van twee theatermakers om elkaar beter te begrijpen. Benno Steinegger en Jovial Mbenga hebben een erg verschillende culturele en economische achtergrond: de een komt uit Italië, de ander uit Congo. Vandaag wonen en werken ze allebei in Brussel. Wat begon als een theatrale bewerking van ‘Heart of Darkness’ (Joseph Conrad), werd al snel een voorstelling over de ontmoeting tussen twee mensen, hun verschillen en hun gelijkenissen. De theatermakers werden geconfronteerd met elkaars onwetendheid, latent discriminerend gedrag en tal van (on)bewuste gedachten die hun dagelijks leven beïnvloeden. Uiteindelijk werd het proces zelf het resultaat: een speelse theatrale kijk achter het gordijn van een vriendschap en een samenwerking met vele ups en downs. Hoe dicht kunnen we écht bij de ander komen? Welke rol speelt onze manier van kijken in dit alles? Steinegger en Mbenga benaderen deze vragen met gedurfde humor en abstracte verbeelding. Het gaat er in ‘The Chance to Find Yourself’ niet om wat er te zien is, wel om wie er kijkt en hoe er wordt gekeken. […] Voortdurend, en zonder er verder veel woorden aan vuil te maken, worden we via de essentie van het medium theater – het kijken, het representeren – gewezen op de verschillen waarmee niet alleen de performers, maar ook wijzelf worstelen. […] Het is een ‘meta’-aanpak, die het medium theater inzet in zijn volle kracht, om een onderliggend inhoudelijk punt te verduidelijken. (Evelyne Coussens – e-tcetera)

Meer informatie
Theater op maandag
Monday 20 November 2023
20u15 Tickets €15/€10 voor 26- of lerarenkaart

Poupehan

Het Laatste Bedrijf en De Mannschaft

Poupehan is een tragikomische voorstelling over vriendschap en liefde en de grenzen daarvan. Over patronen en rituelen. Over het worden van een cliché en het zich daartegen verzetten. Over karaoke en vegetarisch barbecuen. Over het halsstarrig vasthouden aan een gewoonte en het er niet mee kunnen breken, ook al breekt ze jou.

Meer informatie
Theater op maandag
Monday 11 December 2023
20u15 Tickets €15/€10 voor 26- of lerarenkaart

Realtime

Dries Gijsels

In ‘Realtime’ volgen we een theatermaker die een voorstelling probeert te maken over tijd. Maar het verleden ligt onbereikbaar ver achter hem en de toekomst wil maar niet beginnen. Terwijl het publiek ouder en ouder wordt, komt de première steeds dichterbij.

Meer informatie
EXTRA
Monday 18 December 2023
20u15 Tickets €15/€10 voor 26- of lerarenkaart

There never was a box

Femke Van der Steen en Tristan Feyten

There Never Was a Box is het vervolg op Mater en wordt het tweede deel van Femke Van der Steen’s Mater-Trilogie. De voorstelling is deel van het Eigen-kweek traject 2023 voor Vlaams-Brabant. “een aantal maanden later begint haar lijf te spreken wanneer ’t gewicht van haar geheim het water eindelijk doet breken ze baart een boeleke in een bolleke met zo’n bult tussen zijn benen en omda’t nie beter weet begin’t in haar plaats te wenen het zeurt en zaagt en kraakt als oude planken ’t gepriviligeerde zwijn Denkt da ’t iets heeft om voor te janken” (...) “hij is boos en alleen al wat hij doet is verkeerd en hoe hard hij ook probeert hij kan niet van zichzelf houden het was hem nooit geleerd” “hij gaat op stap om het te vinden en woedend woelt hij door het woud kijkend naar de kruinen en dropt zijn peuken in het zand waarna hij met korte adem op een open plek belandt” There Never Was a Box is een non dualistisch overgangsritueel van zowel vijf mannelijke spelers en een muzikant om op zoek te gaan naar wat een gezonde vorm van (hun) mannelijkheid zou kunnen zijn, als van schrijfster en regisseur Femke Van der Steen om van mannen te kunnen houden. Op een dansante, bombastische, speelse wijze verkennen ze wat het betekent om je (als man) te identificeren, en welke gevolgen dat kan hebben voor zij die dat niet doen. There Never Was a Box is een tragikomische poëtische herinterpretatie van oude verhalen en verbindt op humoristische, brutale wijze het aloude met het hypermoderne en futuristische. Met tekst, live elektronische muziek, futuristische kostuums, beweging en grote abstracte poppen, worden linken gelegd tussen het goddelijke, spirituele, fysische, politieke, en psychologische en nagedacht over alternatieve toekomstbeelden. “wij gaan een verhaal vertellen en als ge het nie verstaat dan is t goe dan doede maar uw oogskes toe al wak heb gezegd moogde vergeten dit is het begin” Femke Van der Steen studeerde in 2022 af met haar veelbesproken mastervoorstelling Mater, die in de zomer van 2022 te zien was op TAZ. Tristan Feyten studeerde samen met haar op LUCA en het duo won, samen met twee andere collega’s (Stan Martens en Runa Robbroeckx), de Boze Wolfprijs voor Beste Aanstormende talent voor Tristans afstudeervoorstelling OVER/\HERE. Voor There Never Was a Box slaan Tristan en Femke de handen opnieuw in elkaar in een gemeenschappelijke zoektocht naar en interesse voor het ontmantelen en in vraag stellen van identiteit en de inclusie van de man binnen feminisme.

Meer informatie

OPGELET! DE TICKETKNOP WERKT NOG NIET: RESERVEREN KAN VIA: KUNST.CULTUUR@WOLUWE1150.BE