Programma

Buiten abonnement
Sunday 10 December 2023
15u Tickets €10/€5 voor 26- of lerarenkaart of gratis voor Paspartoekaarthouders

Koninklijke Harmonie van Stokkel en Günther Neefs

Koninklijke Harmonie van Stokkel

Eindejaarsconcert met special guest GÜNTHER NEEFS

Meer informatie
Theater op maandag
Monday 11 December 2023
20u15 Tickets €15/€10 voor 26- of lerarenkaart

Realtime

Dries Gijsels

In ‘Realtime’ volgen we een theatermaker die een voorstelling probeert te maken over tijd. Maar het verleden ligt onbereikbaar ver achter hem en de toekomst wil maar niet beginnen. Terwijl het publiek ouder en ouder wordt, komt de première steeds dichterbij.

Meer informatie
Buiten abonnement
Monday 18 December 2023
19u30 ANGRYBODIES - 20u15 There never was a box Tickets €15/€10 voor 26- of lerarenkaart

There never was a box + ANGRYBODIES

Femke Van der Steen en Tristan Feyten

There Never Was a Box is het vervolg op Mater en wordt het tweede deel van Femke Van der Steen’s Mater-Trilogie. De voorstelling is deel van het Eigen-kweek traject 2023 voor Vlaams-Brabant. “een aantal maanden later begint haar lijf te spreken wanneer ’t gewicht van haar geheim het water eindelijk doet breken ze baart een boeleke in een bolleke met zo’n bult tussen zijn benen en omda’t nie beter weet begin’t in haar plaats te wenen het zeurt en zaagt en kraakt als oude planken ’t gepriviligeerde zwijn Denkt da ’t iets heeft om voor te janken” (...) “hij is boos en alleen al wat hij doet is verkeerd en hoe hard hij ook probeert hij kan niet van zichzelf houden het was hem nooit geleerd” “hij gaat op stap om het te vinden en woedend woelt hij door het woud kijkend naar de kruinen en dropt zijn peuken in het zand waarna hij met korte adem op een open plek belandt” There Never Was a Box is een non dualistisch overgangsritueel van zowel vijf mannelijke spelers en een muzikant om op zoek te gaan naar wat een gezonde vorm van (hun) mannelijkheid zou kunnen zijn, als van schrijfster en regisseur Femke Van der Steen om van mannen te kunnen houden. Op een dansante, bombastische, speelse wijze verkennen ze wat het betekent om je (als man) te identificeren, en welke gevolgen dat kan hebben voor zij die dat niet doen. There Never Was a Box is een tragikomische poëtische herinterpretatie van oude verhalen en verbindt op humoristische, brutale wijze het aloude met het hypermoderne en futuristische. Met tekst, live elektronische muziek, futuristische kostuums, beweging en grote abstracte poppen, worden linken gelegd tussen het goddelijke, spirituele, fysische, politieke, en psychologische en nagedacht over alternatieve toekomstbeelden. “wij gaan een verhaal vertellen en als ge het nie verstaat dan is t goe dan doede maar uw oogskes toe al wak heb gezegd moogde vergeten dit is het begin” Femke Van der Steen studeerde in 2022 af met haar veelbesproken mastervoorstelling Mater, die in de zomer van 2022 te zien was op TAZ. Tristan Feyten studeerde samen met haar op LUCA en het duo won, samen met twee andere collega’s (Stan Martens en Runa Robbroeckx), de Boze Wolfprijs voor Beste Aanstormende talent voor Tristans afstudeervoorstelling OVER/\HERE. Voor There Never Was a Box slaan Tristan en Femke de handen opnieuw in elkaar in een gemeenschappelijke zoektocht naar en interesse voor het ontmantelen en in vraag stellen van identiteit en de inclusie van de man binnen feminisme.

Meer informatie
Theater op maandag
Monday 22 January 2024
20u15 Tickets €25/€20 voor 26- of lerarenkaart

Boze bejaarden

Producent Wunderbaum, HERMESensemble, Het Laatste Bedrijf, Volksopera

‘Boze Bejaarden’ is een tragikomische operette van en over onze tijd. Een comedy of errors, een deurenkomedie met veel misverstanden en nog meer romantische, suikerige, warme momenten. Maar daarnaast schuilt er, zoals dat hoort in operette, ook een scherpe maatschappijkritiek in het stuk: kritiek op onze omgang met ouderen.

Meer informatie
Theater op maandag
Monday 26 February 2024
20u15 Tickets €15/€10 voor 26- of lerarenkaart

Desperado

Britt Das, Lien Thys, Kato Van Ermen en Kyra Verreydt

Desperado werd in de jaren 90 geschreven door Ton Kas en Willem De Wolf voor vier mannen wordt nu opgevoerd door vier jonge vrouwen. Ze plaatsen het oer-mannelijk stuk in een ander daglicht. Wil niet iedereen een held zijn in zijn eigen ogen?

Meer informatie
Buiten abonnement
Saturday 2 March 2024
14u Tickets €15/€10 voor 26- of lerarenkaart

Een zoen van toen

Stokman & Vos

Met hun Golden Oldies-programma ‘Een Zoen van Toen’ hebben Astrid Stockman en Liesbeth Devos (aka Stokman & Vos) een glasheldere missie: senioren verblijden met pareltjes uit ons muzikaal cultureel erfgoed. En dat willen ze niet alleen doen in ontmoetings- en cultuurcentra maar ook in woonzorgcentra. Speciaal voor hen duikt dit aller charmantste sopranen duo in de mooiste melodieën uit het klassieke en lichte repertoire. Samen met Stijn Bettens op de accordeon trakteren ze het publiek op hun favoriete meezingers. ‘Een Zoen van Toen’ is een gevarieerd liedjesprogramma met klasse waar senioren, vrienden, kinderen en kleinkinderen gegarandeerd vrolijk van worden.

Meer informatie

VERWONDERING, fantasie, verbeelding, VERBINDING, ontroering, DICHTBIJ