Programma

Theater op maandag
maandag 25 september 2023
20u15 Tickets €15/€10 voor 26- of lerarenkaart

Analoog

DE HOE

Analoog is een intergenerationele voorstelling waarin wordt gezongen en gesproken over de kindertijd, over moeders en over zoekende ontwrichtende liefdes. Een partituur over afgelegde en gewenste leerprocessen. Over vroeger en later maar ook over hoe jezelf als jonge – of oudere – mens te positioneren binnen de wereld.

Meer informatie
Theater op maandag
maandag 16 oktober 2023
20u15 Tickets €15/€10 voor 26- of lerarenkaart

Mamamanie

Julie Delrue en Benjamin Desmet

Jarenlang zagen we Julie Delrue schitteren bij Studio Orka en in succesvolle tv-series als Chantal. Nu trekt Julie Delrue alleen op pad in het schemergebied tussen comedy en theater. Ze maakt een solovoorstelling onder de liefdevolle vleugels van Wouter Deprez. Benjamin Desmet (SX) zorgt voor de muzikale trip.

Meer informatie
Theater op maandag
maandag 6 november 2023
20u15 Tickets €15/€10 voor 26- of lerarenkaart

Gelukszoekers

Malpertuis en theater arsenaal

Gewapend met microfoon en camera richt Rasem zich tot de mensheid: ‘Wat is geluk voor jou? Waar zit het ‘m in? Wat versta je eronder? Moet je er wel of niet naar streven? Vraagt het een inspanning, misschien zelfs een transformatie om het geluk te bereiken? Of heeft het juist met loslaten te maken? Kunnen we ook tevreden zijn met ongelukkig zijn?’

Meer informatie
EXTRA
vrijdag 17 november 2023
20u15 Tickets €15/€10 voor 26- of lerarenkaart

The chance to find yourself

Benno Steinegger & Jovial Mbenga

Een speelse inkijk in een theatrale vriendschap met vele ups en downs ‘The Chance to Find Yourself’ ontstond vanuit de oprechte nieuwsgierigheid van twee theatermakers om elkaar beter te begrijpen. Benno Steinegger en Jovial Mbenga hebben een erg verschillende culturele en economische achtergrond: de een komt uit Italië, de ander uit Congo. Vandaag wonen en werken ze allebei in Brussel. Wat begon als een theatrale bewerking van ‘Heart of Darkness’ (Joseph Conrad), werd al snel een voorstelling over de ontmoeting tussen twee mensen, hun verschillen en hun gelijkenissen. De theatermakers werden geconfronteerd met elkaars onwetendheid, latent discriminerend gedrag en tal van (on)bewuste gedachten die hun dagelijks leven beïnvloeden. Uiteindelijk werd het proces zelf het resultaat: een speelse theatrale kijk achter het gordijn van een vriendschap en een samenwerking met vele ups en downs. Hoe dicht kunnen we écht bij de ander komen? Welke rol speelt onze manier van kijken in dit alles? Steinegger en Mbenga benaderen deze vragen met gedurfde humor en abstracte verbeelding. Het gaat er in ‘The Chance to Find Yourself’ niet om wat er te zien is, wel om wie er kijkt en hoe er wordt gekeken. […] Voortdurend, en zonder er verder veel woorden aan vuil te maken, worden we via de essentie van het medium theater – het kijken, het representeren – gewezen op de verschillen waarmee niet alleen de performers, maar ook wijzelf worstelen. […] Het is een ‘meta’-aanpak, die het medium theater inzet in zijn volle kracht, om een onderliggend inhoudelijk punt te verduidelijken. (Evelyne Coussens – e-tcetera)

Meer informatie
Theater op maandag
maandag 20 november 2023
20u15 Tickets €15/€10 voor 26- of lerarenkaart

Poupehan

Het Laatste Bedrijf en De Mannschaft

Poupehan is een tragikomische voorstelling over vriendschap en liefde en de grenzen daarvan. Over patronen en rituelen. Over het worden van een cliché en het zich daartegen verzetten. Over karaoke en vegetarisch barbecuen. Over het halsstarrig vasthouden aan een gewoonte en het er niet mee kunnen breken, ook al breekt ze jou.

Meer informatie
Buiten abonnement
zondag 10 december 2023
15u Tickets €10/€5 voor 26- of lerarenkaart of gratis voor Paspartoekaarthouders

Koninklijke Harmonie van Stokkel en Günther Neefs

Koninklijke Harmonie van Stokkel

Eindejaarsconcert met special guest GÜNTHER NEEFS

Meer informatie

VERWONDERING, fantasie, verbeelding, VERBINDING, ontroering, DICHTBIJ