Kunst & Cultuur
IN SINT-PIETERS-WOLUWE VZW

Kunst en Cultuur in Sint-Pieters-Woluwe vzw
Cultureel Centrum W:Halll
Charles Thielemanslaan 93
1150 Brussel

Tram 39 of 44 vanuit Metro Montgomery
Halte Groene Hond 
Villo! stations 63 - 126 - 128

Tickets en info, abonnementen, seizoensbrochure:
Telefoon: 02 773 05 92 of e-mail: kunst.cultuur@woluwe1150.be


Website:
http://kunstencultuur.woluwe1150.be 

Facebook:
www.facebook.com/kunstencultuurspw


IBAN : BE43 0910 2202 5901
BIC : GKCCBEBB

Ondernemingsnummer : 461.581.527

MET DE STEUN VAN
HET GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-PIETERS-WOLUWE
EN DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE

Paspartoe  Brussel Welkom!

PasPartoe Logo
 

THEATER OP MAANDAG
seizoen 2022 – 2023

voor de abonnementenreeks ‘Theater op maandag’ haalt Kunst&Cultuur het beste van de Vlaamse podia naar Sint-Pieters-Woluwe

TICKETS EN ABONNEMENTEN
Stuur een berichtje met uw naam, adres en telefoon/gsm-nummer naar kunst.cultuur@woluwe1150.be of bel 02 773 05 92.

 


Foto © Guy Kokken

 

 

Maandag 3 oktober 2022 om 20u15
MISDAAD EN STRAF
Naar Dostojevski - LAZARUS
Ten prooi aan koorts, geldgebrek en een algemeen gevoel van malaise slaat de ex-student Raskolnikov een oude woekeraarster de kop in met een bijl. Met een bijl…? En ook die van haar zus die onvoorzien getuige was van de moord. (Het was allemaal niet bijzonder goed voorbereid.) Hij rooft wat juwelen en begraaft ze ergens op een binnenplaats. Maar die bijl… 
MIsdaad en Straf bevat alle thema’s die kenmerkend zijn voor Dostojevski’s oeuvre: geld, geweten, gulheid, geilheid en God. Gefundenes Fressen voor de Lazarussen: een misdaadverhaal als een koortsdroom, met een hart dat bonkt van verontwaardiging en een held die regelrecht zijn eigen ondergang tegemoet loopt.

van/met: Koen De Graeve, Pieter Genard, Patricia Kargbo, Günther Lesage, Femke Stallaert, Ryszard Turbiasz, Joris Van den Brande en Ariane van Vliet
productie: ARSENAAL/LAZARUS
tickets €15/€10 voor 26- of lerarenkaart


foto © Nick Hannes

 

 

Maandag 17 oktober 2022 om 20u15
WILDEMAN
Van Jeroen Olyslaegers - Theater Malpertuis
Ieder jaar in augustus sluit de uit Antwerpen gevluchte herbergier Beer zich op in zijn zolderkamer in Amsterdam om er ‘af te dalen’ in de gebeurtenissen van zijn leven. Het is een geschiedenis van verlies en verdriet, van schuld en schaamte, maar ook van vragen die misschien tot inzichten leiden. Beer is verscheurd, door een innerlijke pijn waar hij niet omheen kan. Wat is het wat hij zo moeilijk over z’n lippen krijgt? En waar ligt de bevrijding? 
Vanuit zijn bejubelde historische roman ‘Wildevrouw’ schrijft Jeroen Olyslaegers een nieuwe monoloog 'Wildeman’ voor rasverteller Bob de Moor.
spel: Bob De Moor
productie: Theater Malpertuis
tekst: Jeroen Olyslaegers
tickets €15/€10 voor 26- of lerarenkaart


foto © Wendy MarijnissenMaandag 7 november 2022 om 20u15

HET GEZIN VAN PAEMEL
Naar Cyriel Buysse - SKaGeN

In elk van de vier bedrijven speelt Valentijn Dhaenens een ander cruciaal personage live. De talrijke tegenspelers, ook door hem vertolkt, zijn digitaal aanwezig.
Het gezin Van Paemel  is géén monoloog, maar een ongelooflijke creatieve, artistieke en technische prestatie.  Dhaenens bewijst dat hij een buitengewoon acteur is door elk personage zo levensecht te spelen dat de toeschouwer vergeet dat hij naar één acteur kijkt
Herontdek deze parel uit de Vlaamse theaterliteratuur en kijk naar het Vlaanderen van gisteren en vandaag. Dit gezin en de onderlinge dynamiek is nog steeds actueel.  Een gezin waar werken centraal staat en waar jonge volwassenen zich afzetten tegen de vastgeroeste waarden van hun ouders op zoek naar een eigen weg.

spel en concept: Valentijn Dhaenens
tekst: Cyriel Buysse
techniek, filmopname en montage: Jeroen Wuyts
www.skagen.be
tickets €15/€10 voor 26- of lerarenkaart

 


foto’s © Sofie Silberman

 

 

 

Maandag 21 november 2022 om 20u15
THE TRAVELLING DOLL
De Kant van Kafka - Thomas Janssens

Een jaar voor zijn dood ontmoet Franz Kafka tijdens een wandeling door Berlijn treft hij een meisje met een gebroken hart aan. Ze is haar pop kwijt. Om haar te troosten, stelt Kafka zich voor als de postbode van de poppen. Hij vertelt dat de pop op reis is vertrokken en dat ze een brief aan haar vroegere eigenares heeft gestuurd. Postbode Franz zal hem de volgende dag bezorgen! Drie weken lang leest hij het meisje de poppenbrieven voor.
Met deze mogelijks waargebeurde parabel als uitgangspunt, schrijft Thomas Janssens over opgroeien en afscheid nemen, over de onvergelijkbare band tussen ouder en kind. Poppentheater waar de achterkant belangrijker is dan de voorzijde!

spel: Ikram Aoulad & Greg Timmermans
concept, tekst, regie: Thomas Janssens
tickets €15/€10 voor 26- of lerarenkaart

 

 


foto © Greet Moortgat

 

 

Maandag 19 december 2022 om 20u15
WATER MUSIC & FIRE MUSIC van Georg Friedrich HAENDEL
« B-ENSEMBLE o.l.v. Bartholomeus-Henri VAN de VELDE »
Feniks Taiko o.l.v. Grete MOORTGAT (Japanese drums)
Algemene leiding : Bartholomeus-Henri VAN de VELDE

The Water Music is een verzameling van orkestrale bewegingen, vaak gepubliceerd als drie suites, gecomponeerd door George Friedrich Händel. Het ging in première op 17 juli 1717, als antwoord op het verzoek van koning George I om een ​​concert op de rivier de Theems.
The Water Music opent met een Franse ouverture en bevat menuetten, bourrées en hornpipes.
The Water Music werd geschreven voor een relatief groot orkest en staat uitzonderlijk op het programma van Kunst en Cultuur in Sint-Pieters-Woluwe.

Music for the Royal Fireworks is een groep van vijf stukken voor orkest gecomponeerd door George Friederich Händel in 1749. Hij werd door koning George II gevraagd om de muziek te schrijven om met muziek en vuurwerk het Verdrag van Aken te vieren. Dit was een overeenkomst tussen veel Europese landen om een einde te maken aan de Oostenrijkese Successieoorlog.
De muziek heeft vijf delen: een ouverture, een Bourrée, een beweging genaamd La paix (The Peace), La réjouissance (The Rejoicing) en twee menuetten.
Het bijzondere aan deze avond is dat het slagwerk wordt vertolkt door japanse slagwerkinstrumenten: ”taiko”. Een unieke uitvoering in premiere alhier. Een teken van globalisatie waarin we allen samen diverse culturen ontdekken.

tickets €30

 


Foto © Raymond Mallentjer

 

 

Maandag 9 januari 2023 om 20u15
ANATOLE
Comp.Marius

Anatole houdt er als levensgenieter verschillende minnaressen op na. Zelf neemt hij het met trouw niet zo nauw, maar hij is wel beducht voor de ontrouw van zijn vrouwen. Volgens Anatole weten mannen het maar al te goed als ze een scheve schaats rijden, maar vrouwen zijn er zich minder van bewust.
Een lichtvoetige en grappige voorstelling over de misverstanden tussen mannen en vrouwen. 
Anatole is het eerste toneelstuk van de  Weense arts en auteur Schnitzler. Het is een verzameling van zeven korte eenakters waarvan Comp.Marius er vijf bewerkte tot een vinnige voorstelling waarin de verschillende aktes vlot in elkaar overvloeien.

spel: Kris Van Trier, Herwig Ilegems, Evelien Bosmans, Lukas De Wolf
tekst: Arthur Schnitzler
tekstbewerking: Kris Van Trier, Herwig Ilegems, Waas Gramser
kostuums: Thijsje Strypens, Clo Leliaert
tickets €15/€10 voor 26- of lerarenkaart

 


foto © Filip Naudts

 

 

Maandag 23 januari 2023 om 20u15
ZEEFIER
Theater Tieret i.s.m. DESGUIN KWARTET

Dit is het verhaal over een eiland in de zee. De vrouwen houden er hun adem in telkens het schip van hun mannen het zeegat binnenvaart. Uren, dagen, weken, soms een kleine eeuwigheid. Pas wanneer het schip terug uit de golven oprijst, laten ze een zucht tussen hun tanden ontsnappen. Ook nu weer versterken de poppen waar Theater Tieret mee werkt zowel de humor als de poëzie van het verhaal.
Het Desguin Kwartet is een jong strijkkwartet dat bekend staat om zijn veelzijdigheid. Ze studeerden af aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen met de hoogste onderscheiding en werden sindsdien al uitgenodigd door verschillende prestigieuze evenementen en treden op in gerenommeerde concertzalen. Hun muzikale ondersteuning versterkt de emoties en werkt als balsem voor de ziel.

spel: Hans Van Cauwenberghe, Joost Van den Branden
scenario en tekst: Joost Van den Branden
Desguin Kwartet: Wolfram Van Mechelen, Ludovic Bataillie, Rhea Vanhellemont, Pieter-Jan De Smet
poppen: Patrick Maillard
tickets €15/€10 voor 26- of lerarenkaart


Foto © Koen De Clerck

 

 

Maandag 6 februari 2023 om 20u15
DIAL M FOR MURDER
Loge 10

Het toneelstuk waarop Hitchcock zijn film - met Grace Kelly in de hoofdrol – baseerde, gaat over de bekende (ex)tennisspeler Tony Wendice die met de rijke Sheila is getrouwd. Sheila is eerder bevriend geweest met de schrijver Max, van wie ze nog altijd een brief in haar tas bij zich draagt. Op zekere dag echter is die brief verdwenen en daarna ontvangt ze een paar chantagebrieven. Ze heeft hierover niets aan haar man verteld; wél vertelt ze het aan Max wanneer deze haar weer opzoekt. Wanneer Tony 's opzet om Sheila te chanteren mislukt, beraamt hij een plan om haar te vermoorden om op die manier haar geld in handen te krijgen... Maar plannen kunnen zich tegen je keren...

spel: Andrea Croonenberghs, Marc Stroobants, Erik Goris, Wouter Vermeiren en Maxime De Winne
auteur: Frederik Knott
vertaling: Lex Passchier
regie: Bruno Van Heystraeten
tickets €15/€10 voor 26- of lerarenkaart

 

 


foto © Kurt Van der Elst

 

 

Maandag 13 maart 2023 om 20u15
IK BEN MIJN STRAAT
Toneelhuis / Mokhallad Rasem & Jessa Wildemeersch

Met Ik ben mijn straat keren Mokhallad Rasem en Jessa Wildemeersch elk voor zich terug naar de straat uit hun kindertijd. Huis per huis roepen ze de bewoners in hun verbeelding op, de ene uit zijn straat in Irak, de andere uit haar straat in België. En wat blijkt? De verhalen van de bewoners zijn meer dan eens verrassend verwant.
Mokhallad en Jessa verbinden via woorden, beelden en herinneringen hun leefwerelden in Irak en België met elkaar. Zo komen ze uit bij vandaag, bij wie ze nu zijn, bij schoonheid en vergankelijkheid.

van en met Mokhallad Rasem, Jessa Wildemeersch
productie: Toneelhuis
met de steun van Literatuur Vlaanderen
tickets €15/€10 voor 26- of lerarenkaart

 

 


foto © Ellen Goegebuer

 

Maandag 27 maart 2023 om 20u15
LE NOZZE
DESCHONECOMPANIE / Muziektheater Transparant
DESCHONECOMPANIE brengt na Don Juan en Cosi met Le Nozze hun versie van de bekende DAPONTETRILOGIE. Drie acteurs en drie muzikanten spelen Mozarts opera Le Nozze di Figaro (Figaro’s Bruiloft). Een man en vrouw met levenservaring en een fladderende jongen spelen alle twaalf rollen. Met enkel de meest essentiële attibuten bouwen ze het landgoed en huwelijk op van een graaf en een gravin, hun bedienden en aanverwanten.
DESCHONECOMPANIE wil door een vertalende theatertaal, het openbreken van het genre, ludieke verkleedpartijen, verstilde aria’s en indrukwekkende ensembles, opera toegankelijk maken voor een breed publiek.

spel: Ineke Nijssen, Hendrik Van Doorn, Jef Hellemans
sopraan: Esther Kouwenhoven/Annelies Van Gramberen
piano: Wouter Deltour
saxofoon: Jolien Van De Sande
regie, tekstbewerking en concept: Tom Goossens
muzikale leiding en arrangementen: Wouter Deltour
tickets €15/€10 voor 26- of lerarenkaart

 

 

P A S P A R T O E  W E L K O M

info op www.paspartoebrussel.be of stuur een mailtje naar info@paspartoebrussel.be

Om een mail te sturen